Documente noi - cercetari, esee, comentariu, compunere, document
Documente categorii

Orange Romania

Orange Romania, companie a grupului France Telecom, este lider pe piata telefoniei mobile din Romania avand ca si competitori Vodafone Romania, Cosmote Romania, Zapp Mobile (CDMA) iar mai nou si RCS & RDS.

Orange Romania a aparut pe piata din Romania in anul 1996 sub denumirea Mobil Rom castigand o licenta de instalare si operare a unei retele GSM  (la data respectiva singurul operator de telefonie mobila in tara era Telefonica SA - folosind tehnologie NMT) propunandu-si sa ofere servicii GSM de cea mai inalta calitate accesibile tuturor romanilor. In 21 aprilie 1997, Mobil Rom lanseaza numele si logo-ul serviciului sau de telefonie mobila: Dialog GSM.

Din 5 Aprilie 2002 DIALOG si ALO devin ORANGE.  Lansarea comerciala a noului brand a avut loc intr-o atmosfera de sarbatoare, la Casa Poporului fiind organizate o serie de actiuni: conferinta de presa, petrecerea dedicata personalitatilor publice, clientilor corporate si partenerilor de afaceri, precum si petrecerea dedicata angajatilor. Evenimentul a fost marcat si in planul ofertei comerciale, acesta fiind profund modificata structural. Se schimba planurile tarifare, se lanseaza produse si servicii noi, se imbunatateste modul de comunicare al ofertelor astfel incat acestea devin mai atractive pentru clienti.



Vizunea companiei Orange este una foarte simpla si usor de inteles de catre oricine, angajat sau client: " La Orange credem ca impreuna putem face mai mult. Credem in puterea comunitatii. Dorim sa inspiram oamenii prin idei si servicii simple care sa-i ajute sa interactioneze, sa colaboreze si sa creeze in moduri inedite. Together we can do more".

Ca si marca puternica, valorile Orange trebuie sa ghideze modul de gandire si actiune, deciziile luate, produsele si serviciile pe care compania le creeaza si felul in care oamenii sunt tratati. Valorile Orange sunt: "simplu, deschis, onest, dinamic si surprinzator.

O parte importanta a marcii Orange este si identitatea grafica. Felul in care este prezentata compania nu se rezuma doar la aplicarea logo-ului si la modul cum sunt utilizate culorile, caracterele si deasemenea si la modul cum sunt selectate imaginile. Identitatea este foarte importanta deoarece ajuta oamenii sa recunoasca Orange si functioneaza ca o garantie a calitatii si autenticitatii. Modul in care se comunica contribuie decisiv la pastrarea identitatii marcii Orange. Limbajul Orange este simplu, direct, prietenos, pe intelesul tuturor nu se utilizeaza jargonul si nici fraza complicata ci se aleg acele cuvinte care sunt specifice unei conversatii obisnuite.

Orange Romania are in prezent peste 10 milioane de clienti si un numar de aproximativ 2800 de angajati impartiti in 9 departamente principale: Business to Consumer, Business to Business, Customer Service, Management, Finance, Technology, Human Resources, Business Planning&Performance Management si Transformation&Home.

Intotdeauna, cei care vin la Orange raman surprinsi de atmosfera de aici, atat de relaxata si prietenoasa. Avand peste10 milioane de utilizatori pe care sa ii mentina multumiti, este de asteptat ca lucrurile sa stea putin altfel. S-a constatat insa, acum mult timp, ca atunci cand angajatii sunt multumiti, transmit aceasta stare si clientilor. Astfel ca, angajatii Orange, sunt adesea consultati despre cum se pot imbunatati lucrurile in ceea ce priveste activitatea lor si au libertatea sa se comporte natural in relatiile cu clientii. Organizatia Orange Romania, un brand atat de bine definit si recognoscibil, este totusi o organizatie foarte diversa, reunind mii de oameni cu o paleta larga de abilitati.



Cu toate acestea, exista cateva elemente generale, valabile oriunde in Orange, am putea spune ca ele alcatuiesc ADN-ul Orange. De exemplu, la Orange toti angajatii pun clientul pe primul loc. Sunt inovativi si nu se tem sa isi impartaseasca ideile cu cei din jurul lor. In plus, gasesc mereu noi modalitati de a depasi asteptarile clientilor, de a fi proactivi.

In ceea ce privesc responsabilitatile zilnice, ficare arie a activitatii are propriile abordari, obiective si cultura. Ceea ce functioneaza pentru cei care lucreaza in departamentul tehnic poate sa nu fie potrivit pentru cei din call center si vice versa. Dimensiunea companiei si succesul acestei abordari demonstreaza ca la Orange exista flexibilitate si se poate veni in intampinarea diferitelor nevoi ale clientului cu toata pregatirea, suportul si incurajarea necesare. S-a construit un mediu de lucru in care oamenilor sa le faca placere sa lucreze. Unele realizari sunt pentru a-i ajuta sa se dezvolte, altele sunt doar pentru divertisment, ca tombolele de pe intranet. S-a incercat crearea unui mediu unde oamenii sa fie ei insisi, un mediu profesional si informal in acelasi timp.

Succesul operatorului de telecomunicatii numarul 1 in Romania poate fi datorat si faptului ca, pe langa atentia fata de client si calitatea serviciilor oferite, Orange Romania investeste in idei si in tehnologie.

Este primul operator din Romania care aduce in 15 octombrie 2004 tehnologia EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution). Aceasta  aduce o crestere semnificativa a vitezei de transmisie pentru serviciile de date mobile fiind o tripla premiera in Romania, in Sud Estul Europei si in cadrul Grupului Orange. A fost primul operator care a lansat pe piata romaneasca serviciile video, oferind clientilor posibilitatea de a urmari direct pe telefonul mobil televiziune in direct, stiri, videoclipuri, muzica, filme. Serviciile video au fost lansate initial in colaborare cu grupul Media PRO (PRO TV, PRO TV International, Acasa), insa ulterior colaborarea a fost extinsa si cu Antena1, National TV si N24.



Mai departe, Orange Romania este primul operator de telefonie mobile care lanseaza Solutia Blackberry atat pentru clientii mari (corporate) cat si pentru companii mici si utilizatori individuali. Solutia BlackBerry Enterprise se adreseaza clientilor corporativi ce detin un server de e-mail propriu, cu angajati mobili ce au nevoie sa comunice permanent prin e-mail cu clientii companiei, cu colegii sau partenerii de afaceri, in timp real si in conditii de maxima securitate a transmisiei.

Tehnologia BlackBerry este de tip "push" si permite receptionarea automata de mesaje e-mail si date pe terminalul mobil BlackBerry fara o conectare prealabila a utilizatorului la serverul de e-mail. Cand un e-mail ajunge pe server-ul de e-mail de la birou, acesta este directionat automat catre utilizatorul terminalului mobil BlackBerry. Cu BlackBerry, abonatii Orange pot primi si trimite e-mail-uri si de asemenea pot citi si retransmite fisierele atasate. Utilizatorii individuali si companiile mici au la dispozitie solutia BlackBerry pentru internet e-mail prin care beneficiaza de acces pana la zece conturi de e-mail, fara a fi necesara instalarea unui software de server. Orice abonat Orange poate comunica astfel prin e-mail, oricand doresc si oriunde s-ar afla, cu prietenii sau partenerii de afaceri

La 23 iunie 2008, Orange, prima companie de telecomunicatii mobile din Romania care a lansat o oferta completa de acces mobil la internet cu laptopuri, aduce in premiera noul ASUS Eee PC 901 cel mai nou laptop ultraportabil (are o lungime de 225 mm, o latime de 125,5 mm, o grosime de pana la 39 mm si cantareste numai 1,1 Kg. Ecranul lat, cu diagonala de 8,9', are o rezolutie de 1024x600 pixeli).

Anul trecut, Orange Romania in parteneriat  cu Microsoft si HTC a lansat in premiera in Romania seria de terminale cu sistem de operare Windows mobile 6.5 din care fac parte HTC Touch 2, HTC Touch Pro 2 si HTC HD2 .



Ramanand tot la gama de telefoane, la 22 august 2008 Orange aduce in Romania telefonul iPhone 3G, un telefon lansat de Apple si foarte asteptat de catre clientii romani.

In martie 2010 Orange Romania lanseaza in premiera pe piata serviciul Redirectionarea Apelurilor in caz de Urgenta, care le permite abonatilor sa primeasca apeluri pe numarul lor in cazul in care si-au pierdut telefonul, l-au uitat acasa sau bateria este descarcata. Pentru activare abonatii trebuie sa apeleze gratuit numarul 468 de pe orice telefon Orange, sa introduca numarul personal de telefon si parola Thank You, iar apoi sa aleaga numarul de telefon mobil sau fix catre care doresc sa redirectioneze apelurile primite.

Luna trecuta Orange Romania a fost primul operator de telecomunicatie care a lansat in premiera un telefon dedicat seniorilor, un telefon usor de folosit cu volum puternic, tastatura cu cifre mari si redare vocala a cifrelor tastate, apelare rapida si cu buton pentru apeluri de urgenta.

Am enumerat doar cateva servicii si produse din gama extrem de diversificata a acestui operator de telecomunicatii (poate chiar nesemnificative tinand cont de varietatea acestora), care sa ajute la demonstrarea performantei obtinute de acesta prin investitia in inovatie si tehnologie (servicii de date si terminale performante de ultima generatie) dar si prin adaptarea ofertei la cerintele pietei (serviciul de redirectionare a apelurilor in caz de urgenta, telefonul pentru seniori).

Orange Romania si-a castigat statutul de Operatorul Numarul 1 in Romania datorita investitiei constante in oameni si in tehnologie, reusind sa aduca cele mai noi produse si servicii de calitate (Orange Romania are implementat un sistem de management al calitati certificat conform ISO 9001) dar si sa se plieze pe nevoile clientilor sai.



Surse utilizate:


http://orange.intranet

http://www.orange.ro

http://ro.wikipedia.org/wiki/Orange_Romania